dimarts, 27 de gener del 2009

Reportatge del "botelló"

Temps parcial: 3.30 Temps total:_____

AINA (LOCUTOR 9)
Bon dia a tots i a totes. poll

ELENA (LOCUTOR 10)
Bon dia!

AINA (LOCUTOR 9)
Hui vos anem a parlar sobre els botellons, un tema que ens interessa a tots perquè és un costum de tots els joves.

ELENA (LOCUTOR 10)
D'acord, comencem: ací a Castelló hi ha molts joves i quan ixes els caps de setmana trobes molts grups de persones fent botellons. Aina, en què consisteix el botelló?

AINA (LOCUTOR 9)
Bé, els botellons són una manera en què es diverteixen els adolescents. Consisteix en una reunió on l'alcohol és l'element principal.

ELENA (LOCUTOR 10)
Tens raó, l’alcohol es imprescindible per als joves en una nit de festa, solen aconseguir-lo en llocs il·legals si són menors d'edat o en supermercats si no ho són. Bé, amb quina freqüència es solen fer aquest tipus de reunions?

AINA (LOCUTOR 9)
Normalment se solen fer els divendres i dissabtes en la nit, però també els més joves els fan a les vesprades. Explica'ns, Elena, on se solen fer aquests botellons?

ELENA (LOCUTOR 10)
Com ja sabreu, els botellons pel carrer són il·legals, per això el joves intenten amagar-se. Moltes vegades es fan als llocs on més inusuals, com per exemple als parcs públics, on la policía no sol entrar; o també en les colles o als pàrquings de les discoteques. Però Aina, ens pots explicar perquè els joves tenen aquesta obsessió amb els botellons?

AINA (LOCUTOR 9)
No és que siga una obsessió, sinó més bé és com una tradició, els joves no poden eixir de festa sense beure, ja que és la forma que tenen de divertir-se, a meś, es relacionen amb gent i no es gasten tants diners com si prenen l'alcohol dins de la discoteca.

ELENA (LOCUTOR 10)
- Aleshores, segons tu, els botellons són una manera de divertir-se i a més d'estalviar diners. Pareix que tot siguen avantatges...

AINA (LOCUTOR 9)
- ... Sí, però aquests coses no sempre ixen bé, tenen els seus riscos.

ELENA (LOCUTOR 10)
A quins perills et refereixes?

AINA (LOCUTOR 9)
Per començar, en aquests botellons es pren una quantitat molt elevada d'alcohol, que pot causar des de malestar i vòmits fins al coma etílic, aquest es un tema molt seriòs perquè si caus en aquest estat pots arribar fins a morir-te. A més a més, molts d'aquest joves són molt jóvens i el seu cos és més vulnerable a l'alcohol.

ELENA (LOCUTOR 10)
Tens raó. També pot passar que arribe la policía, que pot des de simplement requisar-te les botelles, fins a posar-te una multa i fins i tot portar-te cap a comissaria. Aquest cas seria molt greu perquè causaria un gran disgust als pares, a més d’una festa perduda...

AINA (LOCUTOR 9)
Tampoc hem d'oblidar que molta gent sol mesclar l'alcohol amb droges més perjudicials, normalment porros, però alguns també prenen drogues més modernes...

ELENA (LOCUTOR 10)
- A més a causa del colocó, en molts d’aquests botellons els joves, acaben discutint barallant-se i fins i tot, en alguns casos pot arribar a morir alguna de les persones implicades.

AINA (LOCUTOR 9)
- En conclusió, aquest tipus de festes són bones, sempre que sigen moderades, no s’abuse de l’alcohol ni es prenguen altres drogues i sempre que no hi haja conflites.

ELENA (LOCUTOR 10)
- Recomanem que sempre que aneu de festa i feu botelló amb els vostres amics, el principal objectiu siga passar-ho bé i no perjudicar a ningú.

AINA (LOCUTOR 9)
- Espere que us haja agradat el nostre reportatge.

ELENA (LOCUTOR 10)
-Fins una altra!
(temps estimat 3.30 min)